En Güzel Dekoratif Beton Saksı Çeşitleri ve Özellikleri

En Güzel Dekoratif Beton Saksı Çeşitleri ve Özellikleri

Dekoratif beton saksı modelleri ilk bakışta estetik ve güzel görünümüyle öne çıkıyor. Ama kullanıcısına sağladığı faydalar bununla sınırlı değil. Bugüne kadar kullandığınız seramik, porselen, cam ya da mermerden yapılmış saksılardan çok farklı bir ürün olan beton saksıları ne kadar yakından tanıyorsunuz? Her yönüyle sizler için detaylı bir şekilde anlattık bu yazımızda. Keyifli okumalar dileriz.

dekoratif-beton-saksi-1

Dekoratif Beton Saksı

Dekoratif Beton Saksı Nedir?

El işçiliğine dayalı olarak betondan üretilen, içerisinde her türlü bitki, ağaç ya da çiçek yetiştirmenin mümkün olduğu ürünlere dekoratif beton saksı denir. Adına ‘dekoratif’ denmesinin en temel sebebi çok şık, gösterişli ve ihtişamı yüksek olması. Ev dekorasyonunda ambiyansı yükseltecek bir hamleye ihtiyaç duyan bireyler dekoratif beton saksıları tercih ederek taleplerini gerçekleştiriyor.

Geleneksel model saksılar ile sadece bitki yetiştiriciliği yapılıyor. Fakat dekoratif beton saksı ile başta bitki yetiştiriciliği yapılırken, dekorasyonda bir hamle imkanı sağlar. Minimal stil ile harika bir uyum sağlarken modern konseptli evlere uygun tasarımda modelleri de var. Dış mekanlarda da yaratıcı bir peyzaj uygulamalarında da tercihte bulunabilirsiniz. Yeni nesil mimari alanlarda artık sıklıkla karşımıza çıkıyor. İç de dış mekan düzenlemelerinde doğal ve güzel görünümünden faydalanıyor. Ayrıca çiçek ve bitki yetiştirmedeki işlevselliği de kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanıyor.

Dekoratif Beton Saksı Özellikleri

Gerçek betondan üretilmiş dekoratif saksılar yüksek dayanıklılık seviyesine ulaşması için birtakım işleme tabi tutulur. Endüstriyel bir saksı modeli değil. Tamamen el emeği ile ortaya çıkıyor. Aslında bir nevi yaşam alanınıza saksıdan çok sanat eseri alıyorsunuz. Düz modeller kadar renklendirilmiş saksılar da 7’den 70’e tercih sebebi. Peki ama dekoratif beton saksı ürünlerini bu derece özel ve popüler kılan şeyler nelerdir? Özellikleri ve sağladığı avantajlar şunlardır:

  1. Bitki yetiştirmede drenaj deliğine ihtiyaç duymaz. Bitkinin ihtiyacından fazla su verseniz dahi iç haznesindeki özel yapısı bu fazla suları emer. Dışarıya su atılmasına gerek yoktur.
  2. Ortam sıcaklığına %100 adapte olur. Bitkinize zararlı olabilecek soğuk ya da sıcak havaları konsülde ederek sağlıklı yetişmesini sağlar. Bitkinin çürümemesi için bu önemli bir saksı özelliğidir.
  3. Bilimsel bir veri olmasa da kullanıcı yorumlarına bakıldığında dekoratif beton saksıları, diğer saksı türlerine oranla daha çok bitki dostu olduğu anlaşılmaktadır. Bu saksılar içinde bitkiler hem hızlı hem de sağlıklı büyüyor.
  4. Güneşten gelen UV ışınları bu saksılara zarar vermez.
  5. Hava şartları onu etkilemez. Balkon, bahçe gibi dış mekanlara da koyabilirsiniz.
  6. Fiziki darbelerden en az etkilenen saksı türüdür. Yüksekten düşme yaşanmadığı sürece kolay kolay kırılma ya da çatlama olmaz.
  7. İşlevselliği ve sunduğu güzellik göz önüne alınınca fiyatının makul olduğu görülecektir.
  8. Son olarak en önemli özelliği olan toz tutmayışını da not düşelim. Haliyle onu anti alerjik saksı kategorisine alabiliriz.
dekoratif-beton-saksi-2

Dekoratif Beton Saksı

Yukarıda bir saksıda olması gerekenden çok daha fazla özelliğin olduğunu gördük. Dekoratif beton saksı tercihinizle gerek iç gerekse de dış mekan ambiyansından hayalinizin ötesinde bir şıklık göreceksiniz. Hazır kalıp saksıların yanı sıra istediğiniz her ölçüye özel üretim de yapılıyor. Dekorlim markasının bu alandaki uzmanlığıyla hemen şimdi tanışın. 0 531 624 89 12 hattımız tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz bir kanal.

Dekoratif Beton Saksı Çeşitleri

Tamamen el işçiliğiyle üretildiği için dekoratif beton saksı modelleri size özgü olmaktadır. Alanınızın ruhuna uygun bir tasarım talep edebiliyorsunuz. 2022 – 2023 ev dekorasyon modasının en temel unsurlarından biri bu saksılar. Evinize giren bitkilerin çiçeklerin doğallığı, saksıların şıklığıyla birleşince hayalleri zorlayan bir görünüm yakalanıyor. Hangi modelleri tercih edeceğinizi düşünüyorsanız, Dekorlim markasının ülke genelinde en çok tercih edilen dekoratif saksılarını aşağıya listeliyoruz.

2022 – 2023 ev modasında en güzel dekoratif beton saksı model listesi:

  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Menekşe koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Nilüfer koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Manolya koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Gül koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Lale koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Nergis koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı Papatya koleksiyonu
  • 2022 – 2023 dekoratif saksı İris koleksiyonu

Beton saksılar bulunduğu yaşam alanında yer kaplamaz. Özel tasarımıyla daha da yer açan ve alanı genişleten bir yapısı var. Tercihlerinizi değerlendirirken ürünlerin tasarımsal özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. İnce ve uzun saksılar oda köşelerine ya da antrelere harika bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca oval ve yatay olan dekoratif beton saksılar da bahçe, havuz kenarı gibi açık alanlarda dolu dolu bir görünüm sunuyor. Nergis koleksiyonu açık alan peyzaj uygulamalarında bir numaralı dekoratif bir obje.

Tavan ölçüsü nispeten kısa olan kapalı mekanlar için Manolya ya da Nilüfer beton saksı stillerini tercih etmeniz doğru olacaktır. Ayrıca Gül koleksiyonundaki saksı modellerimizin oval yapısı da hem şık hem de alan kazandırıcı bir özellikte. İçlerine dilediğiniz bitki ve ağaç ekebilirsiniz. Ferah ve temiz havası bol bir ev hayaliniz bu ürünler sayesinde gerçekleşecek.

Dekoratif Beton Saksı Fiyatları

Dekorasyon tercihlerinde fiyat konusu büyük oranda belirleyici oluyor. İç ya da dış mekana saksı seçileceği zaman fiyat kadar performansa da bakılmalı. Örneğin plastik bir saksı betona oranla daha ucuzdur. Ancak görsel ve performans bakımından oldukça yetersizdir. Eğer sanat eseri seviyesinde bir dekoratif saksı hayali kuruyorsanız beton ürünleri tercih etmelisiniz. Fiyatları ise hiç de sanıldığı gibi pahalı değil. Bugün 300 – 400 TL’ye de dekoratif beton saksı modeli buluyorsunuz. 1.000 TL’yi aşan modeller de var koleksiyonlarda.

dekoratif-beton-saksi-4

Dekoratif Beton Saksı

Dekoratif beton saksı fiyatı 2022 – 2023 sezonunda pahalı değil. Bütçe seviyenize uygun saksı modeline sahip olabilirsiniz. 300 TL, 400 TL, 600 TL, 800 TL, 1.000 TL, 1.200 TL ve 1.600 TL kademelerinde ürünlerden birini tercih edebilirsiniz.

Her üründe olduğu gibi dekoratif beton saksı fiyatlarını belirleyen birtakım faktörler var. Bunların başında ölçü geliyor. Farklı ebatlarda üretilen beton saksı koleksiyonları, el işçiliğiyle üretildiği için fiyatları da değişir. Litre hesabıyla ölçüsü belirlenir. En çok tercih edilen beton saksı ölçüsü ise 10 litre, 17 litre ve 25 litre oluyor. Ayrıca farklı renk boyama taleplerinde de ekstra ücret bedeli çıkabiliyor. Satın almalarınız sırasında tüm taleplerinizi iletirseniz net hesap sizlerin önüne çıkacaktır.

Online Dekoratif Beton Saksı Sipariş

Mermer ve plastik türü saksılara hemen her yerden ulaşmak mümkün. Fakat dekoratif beton saksılar özel ürün kategorisine girdiği için çeşit bulmak zor oluyor. Dekorlim markası bu konuda ülkenin en iyisi. Güvenilir online alışveriş yapabileceğiniz mağazamızda 10’dan fazla saksı modeli var. Ayrıca özel tasarım siparişleri de aldığımızı belirtelim. Uygun fiyata, şık, özgün ve fark yaratan bir beton saksı için bizi seçin. İletişim kanallarımız sitemizde mevcut. Koleksiyonlarımız da sürekli olarak güncelleniyor. Şimdiden Dekorlim olarak keyifli alışverişler dileriz.

 

İlginizi çekebilir: Beton Mutfak Tezgahı Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Sonraki gönderi

En Modern Beton Dresuar Modelleri
Beton Mutfak Tezgahı Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.